Laurens da Costa en Bryan Kuijer vertegenwoordigde Nederland trots in de competitie, een baanbrekend evenement waarbij bartenders werden gekoppeld aan barista’s. Hun uitdaging was om hun expertise en kennis te bundelen en cocktails te creëren die Licor 43 en koffie naadloos combineerden. Deze unieke fusie haalde inspiratie uit het grote succes van de Carajillo in Mexico, waarbij de zoete, subtiel gekruide vanilla smaken van Licor 43 perfect samengingen met de bitterheid van koffie.
Als jurylid van deze wereldwijde finale voor het tweede achtereenvolgende jaar was ik opnieuw gefascineerd door de samensmelting van vaardigheden tussen bartenders en barista’s in hun streven naar smaak en balans. Elementen zoals verdunning, fruitigheid, bitterheid en zoetheid speelde een cruciale rol in beide beroepen, en deze competitie diende als een platform om hen samen te brengen. Bartenders en barista’s uit 13 verschillende landen vormden teams en kwamen samen in Gran Canaria, een zeldzame Europese locatie met koffieplantages. Daar brachten ze hun samengevoegde vaardigheden, persoonlijkheden en culturen naar voren om Licor 43-koffiecocktails te creëren en deel te nemen aan een reeks uitdagingen om punten te verdienen.
Nederland werd gerepresenteerd met Bryan Kuijer, een ervaren bartender,
en Laurens De Costa, een professionele barista, die hun krachten bundelden:
Signature Cocktail:
* Glas: Nick & Nora
* Garnering: Spritz van absint en geraspte koffieboon over het oppervlak.
* Methode: Schud alle ingrediënten met ijs en zeef in een gekoeld glas.
* Ingrediënten:
* 25 ml Licor 43 Baristo
* 25 ml Pekoe Supreme Ceylon-theelikeur
* 25 ml Braziliaanse koude koffie-infusie
Koffie we drinken het dagelijks, variërend van 1 bak tot misschien 5 of meer bakken. Naast je werk of naast je gebakje, koffie kan altijd en overal. Maar wat is koffie nou eigenlijk en heb je behoefte om hier meer over te leren. Dan is deze cursus een goede aanvulling, het neemt je op reis door de wereld van koffie en verteld iets over de geschiedenis van koffie. Je leert alles over smaak en beleving. Koffie zal na deze cursus een heel andere betekenis voor je worden.
Naast onze gecertificeerde trainingen verzorgen we ook op locaties trainingen. Daarbij verfijnen we de technieken van de Barista vaardigheden en lopen we diverse trajecten door zoals workflow en hygiëne.
Meer uit je omzet halen met dranken, hebben we een leuk en interessant training over Mixologie. We laten je zien hoe je in een handomdraai een goeie cocktail kan maken, of het verbeteren van recepten.