SCA gecertificeerde trainingen

Baristastudio is gecertificeerd door de Specialty Coffee Association (SCA). Wij bieden onderstaande trainingen en je kunt instappen op drie verschillende niveaus: Foundation, Intermediate en Professional. De groepen zijn klein en je krijgt les van een échte professional. En altijd naar jouw wensen, jij bepaalt waar en wanneer je de opleiding wilt volgen. Uiteraard ben je altijd van harte welkom in onze studio in Schiedam.

StudioBarista_CoffeeCocktails_Pattern
Introduction to Coffee

We nemen je mee op reis door de wereld van koffie, de geschiedenis van koffie en je leert alles over smaak en beleving.

Brewing

Brewing is een leerzame training waarbij naast herkomst van koffiebonen dieper wordt ingegaan op smaakontwikkeling, de verschillende zetmethodes.

Horeca trainingen

Naast onze gecertificeerde trainingen verzorgen we ook op locaties trainingen.

Barista

Wil je Barista worden of heb je thuis een eigen espressomachine dan is een Barista training een prima aanvulling. Je leert alle kneepjes van het vak.

Sensory

Met Sensory ga je een training in waarbij de focus ligt op herkennen van smaak en aroma’s.

Thuis barista

We laten zien hoe je met je eigen machine een optimale espresso eruit kan krijgen of cappuccino’s.

StudioBarista_CoffeeCocktails_Pattern

Voor meer details en tarieven van onze SCA-trainingen kijk hier.. Hier vind je uitgebreide informatie over de verschillende trainingsopties en de bijbehorende kosten.

Meer over SCA-trainingen

De niveaus van de trainingen zijn onderverdeeld in Foundation, Intermediate en Professional. Foundation is de basis, die heb je nodig als je geen ervaring hebt. Werk je al enige tijd in de horeca en heb je ervaring als barista of werken met een koffiemachine? Dan stroom je, met Foundation op zak, in bij Intermediate. Professional is voor jou als je langer dan een jaar werkt als barista en je Intermediate-certificaat hebt behaald.

Elke opleiding sluit je af met een praktijk- en theorie-examen. Slaag je voor beide? Dan krijg je je SCA-certificaat.

Introduction to coffee is een basiscursus met meer theorie dan praktijk. Je leert vooral feiten over koffie en de wereld er omheen. Hier geldt alleen een theorie-examen, ook met certificaat.

Voor alle SCA-opleidingen haal je punten: Foundation 5 punten, Intermediate 10 punten, Professional 25 punten. Haal je alle opleidingen (Barista, Brewing, Sensory, Green Coffee, Roastery), dan heb je een Coffee-diploma van SCA.

Vergroot het potentieel van uw personeel!
Doe een horeca trainingen op maat.

Ontketen het potentieel van je personeel met onze exclusieve horeca-trainingen! Speciaal ontworpen voor professionals in de horecabranche, bieden wij gepersonaliseerde sessies in kleine groepen van maximaal 5 personen. Geen zorgen als je een grotere groep hebt; we passen onze training moeiteloos aan om aan al je behoeften te voldoen. Ontdek de geheimen van succesvol teamwork en verhoog de kwaliteit van je dienstverlening. Neem vandaag nog contact met ons op en geef jouw team de vaardigheden die ze nodig hebben om te schitteren!

Verfijn je baristavaardigheden, verbeter de workflow en zoom in op hygiëne.

De tarieven voor deze training zijn € 260,00 per persoon.
Groepen tot 5 personen, met een toeslag van 50 euro per extra persoon.
(Ex. btw. en vervoerskosten)

  • Workflow
  • Hygiëne
  • Trainen van personeel
  • Kwaliteit koffie waarborgen

Bekijk ook ons workshop aanbod

Te druk doordeweeks? Geen probleem. Elke week is er een weekendtraining op vrijdag, zaterdag en zondag, op diverse tijdstippen.
Wees erbij en meld je nu aan!

Om de vrijdagavond is er een cocktail workshop (19.00 tot 21.00 uur)
Ook leuk met een groep vrienden!

StudioBarista_CoffeeCocktails_Pattern

Mixology

Haal meer uit je omzet met cocktails. Laat je inspireren door onze mixology-training: de kunst van bartending en cocktails maken. Leer in een handomdraai goede cocktails maken en hoe je je recepten verbetert. 

Happy Future Baristas

Read what past students had to say about Laurens: