Baristastudio is gecertificeerd door de Specialty Coffee Association (SCA). Wij bieden onderstaande trainingen en je kunt instappen op drie verschillende niveaus: Foundation, Intermediate en Professional. De groepen zijn klein en je krijgt les van een échte professional. En altijd naar jouw wensen, jij bepaalt waar en wanneer je de opleiding wilt volgen. Uiteraard ben je altijd van harte welkom in onze studio in Schiedam.
Reis mee in de wereld van koffie. Leer alles over de geschiedenis, over smaak en beleving. Dé basis voor liefhebbers en pro’s.
Wil jij barista worden? Wij maken van jou een koffiespecialist: duik diep in de theorie, begrijp de machine en zet koffie als een barista.
Bij deze training staan techniek en chemie centraal: de herkomst van koffiebonen, smaakontwikkeling en verschillende zetmethodes.
Proeven, ruiken en voelen. De basis voor elke koffiekenner. Je leert gestructureerd koffie ‘cuppen’. Met deze training verscherp je je zintuigen!
Alles over de oorsprong, bewerking, fouten en kwaliteit van koffiebonen. Voor als je in een branderij werkt, met koffieboeren contact hebt of bonen inkoopt.
Hierbij leer je het edele vak van koffiebrander. Oftewel, hoe je alles uit de boon haalt om daar de juiste smaak mee te krijgen.
Te druk doordeweeks? Geen probleem. Elke week is er een weekendtraining op vrijdag, zaterdag en zondag, op diverse tijdstippen (zie onder).
– Thuisbarista
– Brewing/filterkoffie
– Latte-art
10.00 tot 12.00 uur
13.00 tot 15.00 uur
16.00 tot 18.00 uur
Vrijdagavond = cocktailavond!
Twee keer per maand is er een cocktailworkshop op vrijdagavonden van 19.00 tot 21.00 uur.
Locatie: Baristastudio Schiedam.
De niveaus van de trainingen zijn onderverdeeld in Foundation, Intermediate en Professional. Foundation is de basis, die heb je nodig als je geen ervaring hebt. Werk je al enige tijd in de horeca en heb je ervaring als barista of werken met een koffiemachine? Dan stroom je, met Foundation op zak, in bij Intermediate. Professional is voor jou als je langer dan een jaar werkt als barista en je Intermediate-certificaat hebt behaald.
Elke opleiding sluit je af met een praktijk- en theorie-examen. Slaag je voor beide? Dan krijg je je SCA-certificaat.
Introduction to coffee is een basiscursus met meer theorie dan praktijk. Je leert vooral feiten over koffie en de wereld er omheen. Hier geldt alleen een theorie-examen, ook met certificaat.
Voor alle SCA-opleidingen haal je punten: Foundation 5 punten, Intermediate 10 punten, Professional 25 punten. Haal je alle opleidingen (Barista, Brewing, Sensory, Green Coffee, Roastery), dan heb je een Coffee-diploma van SCA.
Verfijn je baristavaardigheden, verbeter de workflow en zoom in op hygiëne. Dat is dé basistraining op jouw locatie. Wij zoeken de horeca op en nemen je ter plekke mee in de wereld van koffie.
Haal meer uit je omzet met cocktails. Laat je inspireren door onze mixology-training: de kunst van bartending en cocktails maken. Leer in een handomdraai goede cocktails maken en hoe je je recepten verbetert.
Read what past students had to say about Laurens:
Wil je een combinatie van trainingen volgen? Heb je speciale wensen?
Neem dan contact met ons op, we adviseren je graag!
Koffie we drinken het dagelijks, variërend van 1 bak tot misschien 5 of meer bakken. Naast je werk of naast je gebakje, koffie kan altijd en overal. Maar wat is koffie nou eigenlijk en heb je behoefte om hier meer over te leren. Dan is deze cursus een goede aanvulling, het neemt je op reis door de wereld van koffie en verteld iets over de geschiedenis van koffie. Je leert alles over smaak en beleving. Koffie zal na deze cursus een heel andere betekenis voor je worden.
Naast onze gecertificeerde trainingen verzorgen we ook op locaties trainingen. Daarbij verfijnen we de technieken van de Barista vaardigheden en lopen we diverse trajecten door zoals workflow en hygiëne.
Meer uit je omzet halen met dranken, hebben we een leuk en interessant training over Mixologie. We laten je zien hoe je in een handomdraai een goeie cocktail kan maken, of het verbeteren van recepten.