SCA gecertificeerde trainingen

Baristastudio is gecertificeerd door de Specialty Coffee Association (SCA). Wij bieden onderstaande trainingen en je kunt instappen op drie verschillende niveaus: Foundation, Intermediate en Professional. De groepen zijn klein en je krijgt les van een échte professional. En altijd naar jouw wensen, jij bepaalt waar en wanneer je de opleiding wilt volgen. Uiteraard ben je altijd van harte welkom in onze studio in Schiedam.

StudioBarista_CoffeeCocktails_Pattern
SCA Introduction to coffee

Reis mee in de wereld van koffie. Leer alles over de geschiedenis, over smaak en beleving. Dé basis voor liefhebbers en pro’s.

SCA Barista skills

Wil jij barista worden? Wij maken van jou een koffiespecialist: duik diep in de theorie, begrijp de machine en zet koffie als een barista.

SCA Brewing

Bij deze training staan techniek en chemie centraal: de herkomst van koffiebonen, smaakontwikkeling en verschillende zetmethodes.

SCA Sensory skills

Proeven, ruiken en voelen. De basis voor elke koffiekenner. Je leert gestructureerd koffie ‘cuppen’. Met deze training verscherp je je zintuigen!

SCA Green coffee

Alles over de oorsprong, bewerking, fouten en kwaliteit van koffiebonen. Voor als je in een branderij werkt, met koffieboeren contact hebt of bonen inkoopt.

SCA Roastery

Hierbij leer je het edele vak van koffiebrander. Oftewel, hoe je alles uit de boon haalt om daar de juiste smaak mee te krijgen.

Meld je aan voor een weekendtraining!

Te druk doordeweeks? Geen probleem. Elke week is er een weekendtraining op vrijdag, zaterdag en zondag, op diverse tijdstippen (zie onder).

       – Thuisbarista
                    – Brewing/filterkoffie
– Latte-art

10.00 tot 12.00 uur
13.00 tot 15.00 uur
16.00 tot 18.00 uur

Vrijdagavond = cocktailavond!

Twee keer per maand is er een cocktailworkshop op vrijdagavonden van 19.00 tot 21.00 uur.

Locatie: Baristastudio Schiedam.

StudioBarista_CoffeeCocktails_Pattern

Meer over SCA-trainingen

De niveaus van de trainingen zijn onderverdeeld in Foundation, Intermediate en Professional. Foundation is de basis, die heb je nodig als je geen ervaring hebt. Werk je al enige tijd in de horeca en heb je ervaring als barista of werken met een koffiemachine? Dan stroom je, met Foundation op zak, in bij Intermediate. Professional is voor jou als je langer dan een jaar werkt als barista en je Intermediate-certificaat hebt behaald.

Elke opleiding sluit je af met een praktijk- en theorie-examen. Slaag je voor beide? Dan krijg je je SCA-certificaat.

Introduction to coffee is een basiscursus met meer theorie dan praktijk. Je leert vooral feiten over koffie en de wereld er omheen. Hier geldt alleen een theorie-examen, ook met certificaat.

Voor alle SCA-opleidingen haal je punten: Foundation 5 punten, Intermediate 10 punten, Professional 25 punten. Haal je alle opleidingen (Barista, Brewing, Sensory, Green Coffee, Roastery), dan heb je een Coffee-diploma van SCA.

Horecatrainingen

Verfijn je baristavaardigheden, verbeter de workflow en zoom in op hygiëne. Dat is dé basistraining op jouw locatie. Wij zoeken de horeca op en nemen je ter plekke mee in de wereld van koffie.

  • Workflow
  • Hygiëne
  • Uitvoering
  • Kwaliteit
StudioBarista_CoffeeCocktails_Pattern

Mixology

Haal meer uit je omzet met cocktails. Laat je inspireren door onze mixology-training: de kunst van bartending en cocktails maken. Leer in een handomdraai goede cocktails maken en hoe je je recepten verbetert. 

Happy Future Baristas

Read what past students had to say about Laurens: